2011. október 17.

A csúf igazság (The Ugly Truth) -2009

A két főszereplő teljesen ellentettje egymásnak. Abby (Katherine Heigl) szerint a férfi is tud igazán szeretni és nem csak a külsőségek miatta dönt egy lány mellett. Mike (Gerard Butler) szerint pedig minden férfit el lehet csábítani egy kis női bájjal és csak a külsőségek számítanak. A nőket arra buzdítja, hogy "üresfejű libának" tetessék magukat, mert az jön be jobban a férfiaknak. Bár kibírhatatlannak tartják egymást mégis fogadást kötnek. A férfi szentül állítja, hogy a módszereivel bármelyik pasit megszerezheti.
A film végére a lány megszerzi az áhított férfit, de szívet mégis Mike-ért dobog és a cinikus Mike is Abbybe szerelmes. Tehát újra bebizonyosodik az a tény, hogy az ellentettek vonzzák egymást.
Rengeteg kritikát olvastam a filmről mielőtt újra megnéztem, de én nem értek teljes egészében egyet ezekkel a kivetésekkel. Bár abban igazat adok, hogy maga az alapgondolat nem a legeredetibb és sokban hasonlít más romantikus vígjátékokhoz, de szerintem van igény az ilyesfajta filmekre is. Délutáni filmnek teljes mértékben megfelel akár pároknak is. Akadnak lapos humorok benne (például Abby megjátszott orgazmusa az étteremben nagyon gyengére sikerült) és felháborító, pimasz beköpések is, de úgy egészében egész jó kis filmnek találom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése