2011. október 11.

Förtelmes főnökök (Horrible Bosses)-2011

Három jó barát: Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) és Kurt (Jason Sudeikis) utálják a főnöküket. Egy esti sörözés alkalmával merül fel bennük az a gondolat, hogy el kéne tenni őket láb alól. Ennek eredményeként jön létre egy gonosz gyilkossági terv. A kivitelezés nem olyan könnyű, mint ahogy ők elképzelték, mert semmi nem jön úgy össze nekik, ahogy szeretnék. Úgy érzékelhetjük, mintha a sors is gonosz zsarnokosságba fogna ellenük.
Bár a filmnek nincs tanulságos mondanivalója, inkább csak szórakoztatni kíván, de azt jól csinálja. Az egész film a humorra és a poénos helyzetekre épül fel. Nem mondható, hogy egy felejthetetlen szuper vígjáték. Nekem első alkalommal nem nyerte el tetszésemet, de másodjára egész jól mulattam rajta. Egy őszi hosszú délutánra jó szórakozást nyújthat.
Jó pár kritika jelent már meg a filmről. van amelyik teljesen lehúzza és van amelyik egész jónak tartja. Olvastam olyan kritikát is, amely szerint a film nem más mint futószalagon gyártott tömegmédia, és mindemellett középkategóriás komédiának tartja.
Én ajánlom azoknak, akik a szürke őszi délutánját szeretné egy kicsit feldobni. Egész jó a mellékszínészek listája is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése